NÁVODY a RECEPTY

POZOR!

Všetky naše JEDLÉ tortové obrázky sú bezlepkové, bezlaktózové a bez alergénov.

Všetky materiály sú tiež vhodné pre vegánsku diétu.

Pozor na alergény: Iba Sugarstamps / čokotransferové obrázky obsahujú kakaové maslo. Tieto materály nie sú jedlé materiály.

Uchovávajte tortový obrázok na suchom mieste, chránený pred svetlom, ideálne v rovnakej skrinke,

kde uchovávate múku.

Návody na použitie

  1. NÁVOD: FOTORECEPT! Snehové pusinky - Sugarstamps - odkaz s návodo čoskoro! 

  2. NÁVOD: Vystihovacie jedlé Obrázky a tvorba jedlých zápichov - kliknite sem

  3. NÁVOD: Video - Ako jednoducho položiť tortový obrázok na tortu! - odkaz s návodom čoskoro!

Pokyny na manipuláciu a uchovávanie tortových obrázkov

Nájdete tu pokyny na manipuláciu s rôznymi typmi jedlých materiálov, aby bol váš jedlý tortový obrázok zachovaný v čo najlepšom stave.

Ak ste si  objednali tortový obrázok v obálke, opatrne ho vyberte z poštovej schránky počas mrazivých teplôt v zime, pretože zamrznutý obrázok môže prasknúť. Zamrznutie však neovplyvňuje kvalitu ani použiteľnosť jedlého obrázka. Len opatrne uchovajte obrázok na bezpečnom mieste, aby sa prispôsobil izbovej teplote.

Použiť môžete aj prasknutý obrázok spojením kúskov na torte; keď sa spoja, spoje nebudú viditeľné.

Počas letných horúčav je najlepšie rýchlo vyzdvihnúť obrázok z poštovej schránky, aby sa neroztopil. Ak sa obrázok zahreje, opatrne s ním manipulujte a nechajte ho vychladnúť. Ochranné plasty sa môžu k obrázku prilepiť pevnejšie, ak sú vystavené teplu, preto ich opatrne odstráňte. Obrázok môžete dať aj na 10 minút do mrazničky a bude sa s ním lepšie manipulovať.

Na vystrihnutie okrúhlych obrázkov použite nožnice a vystrihnite pozdĺž obvodu.

Použitie a uchovávanie jedlého tortového obrázka

Najprv sa uistite, že všetky plastové obaly boli odstránené.

Zadná strana vanilkového papiera je lesklá, čo by sa ľahko mohlo zameniť za plast. Všetky obalové plasty sú ľahko rozpoznateľné a jednoducho odstrániteľné. Individuálne tortové obrázky nemajú samostatné obalové plasty, ale viaceré obrázky môžu byť oddelené silnou plastovou fóliou.

Ak plánujete uchovávať tortový obrázok dlhšiu dobu, skontrolujte, či je uzatvárateľný produktový sáčik riadne uzavretý, pretože sa môže počas prepravy mierne otvoriť. Ak potrebujete obrázok vyrezať do okrúhleho, alebo iného tvaru, je najlepšie to urobiť hneď po jeho doručení, aby nevyschol počas skladovania. V zime môže nízka vlhkosť (okolo 20 %) obrázok rýchlo vysušiť, alebo by mohol zamrznúť počas prepravy. Ak sa do tašky dostane vzduch, obrázok môže stvrdnúť. Stvrdnutý tortový obrázok možno stále použiť, ale nemal by sa rezať v stvrdnutej podobe. Jemným zvlhčením zadnej strany papiera napríklad pomocou mašlovačky alebo umiestnením do chladničky na približne 10 minút sa papier stane poddajnejším.

Uchovávajte tortový obrázok v špajzi, na suchom mieste, pri stabilnej izbovej teplote, chránený pred slnečným svetlom a priamym svetlom.

Vanilkový papier:

Manipulácia s vanilkovým papierom je jednoduchá, a preto ho odporúčame na všetky sladké torty.

Papier sa dá ľahko strihať nožnicami. Vyhnite sa dotykaniu povrchu obrázka vlhkými prstami. Ak na obrázok omylom spadne tekutina, pokúste sa ju jemne odstrániť bez trenia obrázka.

Tortový obrázok môžete položiť na tortu bez gélov alebo iných látok. Ak je torta veľmi suchá, môžete jemne zvlhčiť zadnú stranu obrázka.

Tortový obrázok môžete položiť na tortu aj večer pred oslavou, ak torta nie je veľmi vlhká, ale ideálne je ho umiestniť aspoň 1 hodinu pred podávaním, aby sa obrázok trochu prispôsobil a usadil na torte.

Ak sa pripravuje veľa jedla na oslavu a chladnička sa často otvára, jedlý tortový obrázok môže absorbovať vlhkosť. To môže spôsobiť bubliny, alebo hrče na obrázku, ktoré môžete prepichnúť tenkou ostrou ihlou.

Nepresúvajte tortový obrázok príliš pevne na šľahačku alebo povrch torty, pretože to môže tiež spôsobiť bubliny. Nepoužívajte tortový kryt, pretože môže zachytávať vlhkosť, ktorá by mohla spadnúť na obrázok. Ak dávate tortový obrázok na zmrazenú tortu, ktorá sa ešte úplne nerozmrazila, položte obrázok na danú mrazenú tortu približne 30 minút pred podávaním.

Vaflový papier:

Odporúčame vaflový papier iba na slané torty a iné slané pečivo. Manipulujte s ním opatrne, aby sa nepoškodil. Papier sa dá tiež relatívne ľahko strihať nožnicami, ale dávajte si pozor, aby sa nepoškodil! Tortový obrázok je dobré položiť na slanú tortu približne 1 hodinu pred podávaním. Upozorňujeme, že kvalita obrázka na vaflovom papieri je výrazne nižšia ako na vanilkovom papieri.

Čokoládový prenosný papier:

Nedotýkajte sa povrchu obrázka, prenosná strana je zrkadlovo obrátená. Položte obrázok na čokoládu, Snehové pusinky atď., jemne ho ohrejte alebo zmrazte v závislosti od toho, aké dobroty pripravujete. Pre marcipánové sušienky: naneste cesto na obrázok(y) a pečte pri približne 80°C asi 2 hodiny. POZOR: 80°C je absolútna maximálna teplota v rúre!

Zložky:

Vanilkový papier: Zahusťovadlá upravený škrob, maltodextrín, cukor, zvlhčovadlo (E422), voda, potravinárske farbivo (E170), dekstróza, stabilizátory (E466, E414, E415), emulgátory (E435, E491, E471), konzervačné látky (E471), regulátor kyslosti (E330), umelé príchute.

Vaflový papier: Zemiakový škrob, voda, rastlinný olej (palma).

Čokoládový prenosný papier: Kukuričný škrob, kakaové maslo, cukor, glukózový sirup, bambusové vlákno, emulgátor E322 (lecitín), E457 (polyglycerylové estery mastných kyselín), príchuť.

Farby: Voda, propylénglykol E1520, glycerol E422, E330 regulátor kyslosti (kyselina citrónová). Farby: E151*, E110*, E104, E102, E122*, E133 (* Môže negatívne ovplyvniť aktivitu a pozornosť detí).